Een Groene Gelofte

Confetti op het strand

Duurzame bruiloften met biologisch afbreekbare confetti

Doordat er steeds meer aandacht is voor het milieu en duurzaamheid, nemen meer en meer bruidsparen de beslissing om hun bruiloft eco-vriendelijk te vieren. Een groeiende trend waarbij elk detail is doordacht om de impact op het milieu te minimaliseren. Een van de meest creatieve en vrolijke manieren om deze duurzame boodschap over te brengen, is het gebruik van biologisch afbreekbare confetti. 

De schoonheid van duurzame bruiloften

In een idyllische setting omringd door groen wordt het huwelijksfeest gevierd met respect voor moeder aarde. Van de keuze voor lokale, seizoensgebonden gerechten en bloemen tot het verminderen van afval, alles draagt bij aan een schitterend feest nu en een minimale of zelfs positieve impact later. Hiermee creëren bruidsparen niet alleen een prachtige dag, maar stellen ze ook een voorbeeld voor hun gasten en inspireren hen om bewuster om te gaan met de natuur.

Confetti: lekker veel strooien, maar dan duurzaam

Confetti is een tijdloze traditie op bruiloften en symboliseert vreugde en geluk. Helaas hebben de traditionele confettisoorten, gemaakt van papier, plastic en metallic materialen een verwoestend effect op het milieu. Gelukkig is er een groen alternatief: biologisch afbreekbare confetti. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals bloemblaadjes, zaadpapier of rijstpapier, biedt deze duurzame variant dezelfde feestelijke charme zonder schade aan het milieu. 

De voordelen van biologisch afbreekbare confetti

  • Milieuvriendelijk: In tegenstelling tot traditionele confetti, die vaak microplastics bevatten of heel langzaam vergaan, breekt biologisch afbreekbare confetti op natuurlijke wijze af. Dit voorkomt vervuiling van bodem en water en draagt bij aan het behoud van ecosystemen. Rijstpapier lost zelfs direct op in water!
  • Natuurlijke Uitstraling: Biologisch afbreekbare confetti voegt een natuurlijke touch toe aan deze bijzondere dag. Denk aan kleurrijke rijstpapier confetti die zachtjes op de bruid en bruidegom neerdalen, waardoor er prachtige foto’s ontstaan, zonder dat je daarna het grasveld weer leeg hoeft te plukken.
  • Blijvend effect: de omgeving waar bloemzaad confetti wordt gestrooid bloeit een paar maanden later uit tot een bloemenzee waar je nog maanden tot jaren van kunt genieten.
  • Goed voorbeeld doet goed volgen: Door biologisch afbreekbare confetti te gebruiken, kunnen bruidsparen ook bewustwording creëren bij hun gasten. Het is een kans om de boodschap van duurzaamheid te delen en anderen aan te moedigen soortgelijke keuzes te maken.

Welke kies ik dan voor mijn duurzame buitenbruiloft?

Bekijk onze duurzame bruiloft confetti
Wij bieden 2 soorten; rijstpapier confetti en bloemzaad confetti.

Rijstpapier confetti is vooral geschikt voor locaties waar je niet snel confetti zou strooien, zoals op het strand, op een boot of op een andere mooie buitenlocatie. We hebben poppers, die een flinke hoeveelheid de lucht in schieten en ieder feestje opvrolijken. Daarnaast bieden we zakken van 50 gram aan in de kleuren rood, wit, groen, blauw en geel, om mee te gooien.

Onze bloemzaad confetti is vooral geschikt voor bruiloftlocaties zoals tuinen en weilanden. Daar strooien is ontzettend dankbaar omdat het zowel de feestvreugde in het moment verhoogt én super vrolijke bloemen daarna oplevert. Overleg wel even met de locatiemanager; zij moeten het wel eens zijn met de nieuwe beplanting!

Daarnaast is de bloemzaad confetti een bijzonder bedankje voor de gasten. Een klein zakje met daarop een persoonlijke sticker, stempel of kaartje geeft ze een blijvende en bloeiende herinnering aan jullie mooiste dag. Vooral de confetti in de vorm van hartjes is daar erg geschikt voor.

In een wereld waarin we streven naar een groenere toekomst, biedt biologisch afbreekbare confetti een vrolijke manier om liefde te vieren zonder schade toe te brengen aan onze prachtige planeet.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published